Keeping the Legacy Alive

Üritused


Back to All Events

Pööriöö Ball


  • Bohemian National Hall 321 East 73rd Street New York, NY, 10021 United States (map)

Pööriöö on maagiline hetk, kui Hämarik ulatab Koidule käe - kui päev muutub õhtuks ja algab uus aastaaeg. Meie Pööriöö Ball algab päikeseloojangul ning lõppeb keskööl, kuid peo jätk Eesti Majas kestab, kuni ring saab täis ning Pööriööle järgneb päev.

Pööriöö sümboliseerib ka meie esivanemaid - iidset maarahvast, kes käsikäes loodusega tegid Pööriöö kalendri järgi elu ja hingega tööd, kes harisid maad, kus aastasadu kasvatasid vilja juba nende esivanemad küll nii võõrvõimu all kui ka vabana. Sellest kasvas välja eesti laul, tants ja toit - eesti hing.

Pööriöö sümboliseerib ka Eesti ärkamisaega, iseseisvumist ja taasiseseisvumist - see on koit, ärkamine, vabadus, lootus. Ja rasketel aegadel teab Eesti rahvas, et ühel hetkel tuleb uuesti koit ning valgus saab pimeduse üle võidu.

Pühitseme siis meie üheskoos siin USA-s elavat eesti rahvast, lauldes koos eesti laule, süües eesti toite ja tantsides eesti tantse. Kuni öö pöördub hommikuks. Ja kui ärkame järgmisel hommikul, oleme õnnelikud, et me oleme eestlased ja me saime üheskoos vabaduses pühitseda meie eestlust.