Keeping the Legacy Alive

Üritused


Back to All Events

Kultuuripäevad: Loeng "Vabamu Eesti vabadust hoidmas"

  • The Foundation for Estonian Arts and Letters 243 East 34th Street New York, NY, 10016 (map)

Okupatsioonide ja vabaduse muuseumi Vabamu tegevdirektor Karen Jagodin peab loengu 20 aastat Eesti suurima eraalgatusel loodud muuseumi sünnist: kuidas Okupatsioonide ja vabaduse muuseum Vabamu täna Eesti vabadust hoiab?

Näitus võtab kokku Eesti digiühiskonna kujunemisloo, saavutused ja heidab pilgu tulevikku. Mängulise väljapaneku ja kõnekate lugude kaudu püüab näitus vastata küsimusele, miks ikkagi sai just Eestist, endisest põllumajandusriigist digitaalne ühiskond ning millised uued väljakutsed ootavad meid ees.

Näituse kuraator on Henrik Roonemaa ja idee autor Karen Jagodin.


Karen Jagodin on Tallinnas asuva Vabamu muuseumi peadirektor. Karen on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia kunstiteooria erialal ja University College London, Bartlett School of Architecture magristriõppe arhitektuuri ajaloos. Enne Vabamuga liitumist töötas Karen  Eesti Arhitektuurimuuseumis ja Eesti Meremuuseumis ning on läbi viinud muuseumimaastikul suurejoonelisi projekte. Vabamus on Karen olnud peamiseks jõuks “Miks Eesti?” näituse elluviimise ja edu taga. 

Vabamu on Eesti suurim mittetulunduslik eramuuseum, mille missioon on harida, kaasata ja innustada Eesti inimesi ja külalisi mõtlema lähimineviku üle, tunnetama vabaduse haprust ning seisma vabaduse ja õigluse eest. Vabamu tegutseb kolmes tegevussuunas: Vabamu muuseumid, Noorte Vabamu (NoVa) ja Global Conversations.