Keeping the Legacy Alive

Üritused


Back to All Events

Kultuuripäevad: Värsked Eesti lühifilmid

  • The Foundation for Estonian Arts and Letters 243 East 34th Street New York, NY, 10016 (map)

Värsked Eesti lühifilmid
Filmitegijad Heilika ja Ülo Pikkov on hoolikalt välja valinud viimase paari aasta kõige ägedamad Eesti lühifilmid. Näha saab nii dokumentaal-, anima- kui ka mängufilme erinevatelt autoritelt. On nii festivali hitte kui ka veel avastamata peidetud filmipärleid.

Tik-Tak. Animafilm / režissöör Ülo Pikkov . 2015 / 10’ / tootja Nukufilm 


Kellassepp kontrollib aega, kuid kellassepa töökojas elav hiir kontrollib kellasid… Film ajast ja selle fataalsest olemusest.

Ööbik. Mängufilm / režissöör Leeni Linna. 2023 / 22’ / tootja Allfilm

Tallinn, sügis 1944. Saksa väed on taandunud ja Nõukogude võimukandjad Eestis tagasi. Noor Aleksei saabub tööle Patarei vanglasse, kus hoitakse eesti rahvuslasi. Aleksei on lummatud salapärasest neiust, kes vangla kõrval pargis kinnipeetutele laulab. Kui Aleksei saab teada, et julgeolekutöötajatel on plaan salapärasele laulmisele vägivaldne lõpp teha, otsustab ta neidu hoiatada. See otsus viib noormehe järgmiste valikuteni, mis seavad ohtu nii tema töö kui elu.

Miisufy. Animafilm / režissöör Liisi Grünberg. 2023 / 10’ / tootja AAA Creative

Legendaarsest Tamagotchi mängust tõukunud animafilm vaatab maailma läbi virtuaalsete kasside silmade. Keskne karakter on kass Miisu, kes alustab oma "omaniku" Barbara vastu mässu, et äpist välja pääseda.


Unistus Ameerika tuurist. Dokumentaalfilm  / režissöörid Taavi Arus, Madis Ligema. 2021 / 25’ / tootja Davai Laama

See muusikaline dokumentaalfilm räägib bluegrass’ist, gospelist ja Jumalast. Robirohi pole Eestis väga tuntud bänd. Kontserte annab ansambel peamiselt kirikutes ja kogudustes, nende hingestatud muusikat kõlab vähe mittekristlikes raadiojaamades. Bänd tahaks kunagi kuulsaks saada – aga kas gospel on ikka see õige tee? Eriti Eestis, mis on üks sekulaarsemaid riike maailmas. Nad broneerivad oma unistuste tuuri Ameerikasse, et otsida õiget teed gospelmuusika lätetel, kuid Kõigevägevamal on teistsugune plaan...