Contact Us

Use the form on the right to contact us.

The foundation is always looking for opportunities to expand and involve more artists in its reach. Please feel free to contact us if you have any information that could benefit us along the way.

243 East 34th Street
New York, NY, 10016

(862)222-4427

Film “Mehetapja/Süütu/Vari” (2017)

2019 Programm

Back to All Events

Film “Mehetapja/Süütu/Vari” (2017)

  • Skandinaavia Maja 58 Park Avenue New York, NY, 10016 United States (map)

Eri aegadel kulgeva kolme loo peaosalisteks on mässumeelsed naised, kes tahavad ise oma saatuse üle otsustada. „Mehetapja“ tegevus toimub 19. sajandi lõpus, mil inimelu vormivad veel patriarhaalsed kombed. Vägisi mehele sunnitud Maara üritab meeleheitlikult oma saatuse eest põgeneda. „Süütu“ tegevus leiab aset 1949. aasta kevadel. Ingerimaalt Eestisse küüditatud Elina elab uues küüditamishirmus ja üritab oma elu päästa vastumeelse abieluga. „Vari“ kulgeb kaasajas, justkui piiramatu vabaduse ajastul, kus hinge täitva tühjuse eest üritab põgeneda Luna Lee.

Kolmes filminovellis kehastab nii Maarat, Elinat kui ka Luna Leed näitleja Rea Lest. 

Režissöör Sulev Keedus.

Teistes osades mängivad Jörgen Liik, Toomas Suuman, Priit Pedajas, Üllar Saaremäe, Katariina Unt, Peeter Volkonski, Ain Lutsepp, Juhan Ulfsak, Helena Merzin, Jan Uuspõld, Mari Lill, Risto Vaidla, Meelis Rämmeld, Eduard Salmistu, Indrek Taalmaa, Sergo Vares, Piret Krumm, Tambet Tuisk, Jaak Prints, Guido Kangur, Elle Kull, Evald Aavik, Peeter Rästas jpt.

Pilet ühele filmile $12
Kahele filmile $15

Earlier Event: April 4
Film “Tuulte tahutud maa” (2018)
Later Event: April 5
Avamine