Keeping the Legacy Alive

Üritused


Back to All Events

Kultuuripäevad: Näitus Fragmendid. Kohtumine keraamik Anne Pärtnaga

  • The Foundation for Estonian Arts and Letters 243 East 34th Street New York, NY, 10016 (map)

Näitusega “Fragmendid” esitab Anne Pärtna väikeste vinjettidena ülevaate oma viimase 17 aasta loomingust. Väikeseformaadilised installatsioonid või fragmendid suurematest installatsioonidest kus on kombineeritud portselan ja tekstiil ning kollektsioon kunstniku igapäevatööna valmivast tarbekeraamikast on kui kaks erinevat maailma mis teineteist täiustavad.

Anne Pärtna (sündinud Lüganuse, Ida Virumaal) on lõpetanud EKA (BA, 2000) ja East Carolina University (MFA 2007) keraamika erialal.  Anne armastus savi vastu algas juba lasteaias, kus kunstitundi toodud ämbritäie sinisavi lõhn teda endasse haaras. Esimene kogemus Kersti Laanmaa puupõletusahjuga oli

pöördeliseks punktiks. Savi ja tule kutse ongi see, mis on viinud Annet Seagrove’i, “Ameerika Keraamika Pealinna” Põhja-Carolinas, USA’s.  Anne ja tema abikaasa Adam

juhivad seal väikest pereettevõtet Blue Hen Pottery, Inc. kus Anne loominguks on unikaalne puupõletatud tarbekeraamika, skulptuurid ning mixed media installatsioonid.

Anne ja Adam on savi, tule, kanakarjade ja mesilaste keskel kasvatanud üles ka kaks tublit, loomingulist  ja hakkajat noort inimest.