Keeping the Legacy Alive

Üritused


Back to All Events

Kultuuripäevad: Loeng: "Rahvuslikust stiilist lummatud moekunst"

  • The Foundation for Estonian Arts and Letters 243 East 34th Street New York, NY, 10016 (map)

Eesti folklooripärandi tõlgendamisest tänapäevases moekunstis räägib näituse “Olla eestlane..” kuraator Anu Hint. 

Näitus: Rahvuslikus stiilis moenäitus “Eestlane olla….”  (Eesti Moekunstnike Ühendus) Näituse kuraator: Anu Hint

Fotod: Mari- Ann Vellerand

Mudelite autorid:  Mari Aakre, Diana Denissova, Astra Mõistlik, Katre Arula, Liis Plato, Piret Puppart, Tiia Orgna jne.

Keebid: Mari Aakre

Moekunstnikud pühendavad oma näituse esivanemate tõekspidamistele ja ilumeelele. Moeväljapanek annab võimaluse mõtiskleda eestluse ja eestlaseks olemise, oma juurte hoidmise ja meile ainuomase säilitamise üle muutuvate-segunevate identiteetide maailmas. Eesti rahvakunsti kujundikeel, värvid ja mustritiheduson ilmselgelt tänapäeva kunstnike ilumeelde kodeeritud, näidates, et aastasadade jooksul väljakujunenud eesti stiil elab edasi.

Moefotode fooniks on unikaalsed Eesti Vabaõhumuuseumi  käsitöövaibad, rõhutamaks paralleele vanade tekstiilide ja kaasaegse moekunsti vahel.

Näitust toetavad: Eesti Kultuurkapital ja Eesti Kunstnike Liit.

Anu Hint (1961) on lõpetanud ERKI moekunsti eriala 1985 aastal. ERKI moeshow ühe algatajana on osalenud  koolishowdel 1982- 1985.a. Peale kõrgkooli lõpetamist töötas ta Tallinna Moemajas aastani 1991. 1988 ja 1989 tunnustustati AH disainitud kollektsioone Tallinna rahvusvahelistel moefestivalidel.  

Järgnes kunstnikutöö firmades Enelin, Founder ja Kamilla. Omanimeline moestuudio teenindas kliente Tatari 21B aadressil vahemikus 1996- 2005. 2012 loodud OÜ HINT design pakub villasest kangast jakke, keepe ja aksessuaare. Alates 2007 on AH Eesti Moekunstnike ühenduse juhataja ja korraldab MTÜ näitusi.

2020 aastal sai ta Kristjan Raua preemia näituse “Eestlane olla…” kureerimise eest. AH on olnud ka filmikostüümide kunstnik filmile “Need vanad armastuskirjad”.